Juist op de details letten.

Juist op de details letten.

Ik geniet meer van een product dat ik koop als ik zie en ervaar dat het met zorg is gemaakt. Naast dat ik er plezier van heb ben ik er in de regel veel zuiniger op en gaat dus uiteindelijk langer mee. Dat het meer kost heb ik dan graag voor over.

Zo geldt het ook voor mijn grafische ontwerpen. Ik kan zo genieten van kleine details die de meeste mensen niet eens opmerken. Maar die het wel zien, delen waarschijnlijk het zelfde gevoel van mij. Al is het een glimlach. Daar doe ik het voor.

Vormgeven en het aanvoelen dat er nog iets aan het ontwerp strookt is waar vormgevers goed in zijn. Het vinden van een oplossing is vaak nog wel een uitdaging, bijna een kunst af en toe. Ik zoek de oplossing in de eenvoud. Als voorbeeld het logo van Fysiotherapie Ingrid. Hierin zie een rondje, driehoekje en een vierkant. Voor mij waren de oorspronkelijke vormen te scherp. Door de punten rond te maken werd het geheel vriendelijker gemaakt wat beter aansluit bij vak fysiotherapie. Grafisch ontwerpen gaat toch om helder te blijven communiceren. De boodschap overbrengen.

Niet alle details zijn te zien, alleen te voelen. Als we kijken naar de kleuren van AT Twintey dan zie je dat de kleuren enigszins verzadigd zijn. Deze kleuren zijn bewust gekozen om je te helpen denken dat het blokjes zijn. Die blokjes die je van je grootouders heb gekregen. Van hout, degelijk en in eindeloze creaties te zetten. AT Twintey is in staat van alle losse bedrijfsprocessen een geheel te maken. Het inzicht dat zij hebben en de aanpassingen geven wat nodig blijkt is een spel en elke keer anders. Net zoals de blokken.

Het verhaal lijkt “far fetched” en misschien komt het als “leuk-achteraf-verzonnen” over. Maar toch is dat niet zo. Als je de programma van eisen helder hebt, de kernwaarden hebt gevonden en deze op de juiste manier weet te vertalen, dan kom je op een beeldentaal uit die de lading dekt. Elke keer weer. Al is het onbewust.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.