Altijd even schetsen

Altijd even schetsen

Voor mij is het bijna een ritueel. Mijn schetsblok pakken, de juiste dikte potloden, stiften, markers. Mezelf comfortabel maken. Juiste houding, koffie erbij. Alles om mijn gedachten te kanaliseren naar de opdracht.

Heel veel schets ik niet. Niet zoveel als dat ik zou willen. Maar ik schets meestal genoeg om te weten of het haalbaar is om het uit te voeren. Het helpt bij het aftasten van variaties en of ik tegen dingen aan ga lopen die ik vooralsnog niet had voorzien. Ook in positieve zin want die toevalligheden die ontstaan zijn het leukst. Een vlek, een te dikke lijn, een onverwachtte kleurmenging die je weer inspiratie geeft. Het zijn traptreden die je een voor een moet nemen om te komen waar je wilt. Van schets naar uitwerking, naar presentatie voorstel. In gevoel meer als een drietraps raket.

Het “goed gevonden ontwerp” schets ik vaak niet eens uit. Daarvoor ben ik dan te enthousiast en wil het zo snel mogelijk in beeld brengen. Dan weet ik gewoon dat het alles op zijn plaats valt.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.